WAI Tennis i social media
Webbutveckling av Websoluto AB

Landslagsuppdrag och SM Guld

Landslagsuppdrag och SM Guld

Vanessa Ersöz och Caijsa Hennemann har senaste månaden representerat Sverige i junior EM, samt även tagit guld i junior SM i Norrköping.

Vanessa blev uttagen till 16-års laget som skulle kvala till lag-EM. Tillsamman med Frida Bostrand och Klara Milicevic åkte de till Ukraina. De gjorde tre bra matcher men fick tyvärr se sig besegrade av favoriten Ukraina, vilket gjorde att hoppet om slutspel försvann. Vanessa kunde dock glädjas åt att vara obesegrad i dubbel under EM äventyret. Vinstraden i dubbel fortsatte sedan i junior SM i Norrköping, där Vanessa och Frida Bostrand vann SM guldet i 16-års klassen. En riktig bra sommar för Vanessa med silver i Båstad, guld i Norrköping och landslagsspel.

Caijsa fick också chansen att representera Sverige. Både i individuella EM och även i kvalet till lag EM för 18-åringar. Det blev förlust i 3:e omgången i Klosters i individuella EM, samt tyvärr två raka förluster i EM kvalet som spelades i Rumänien. I det svenska laget ingick även Melis Yasar och Alexandra Viktorovitch. I junior SM i Norrköping blev det lite fler matcher för Caijsa. Vinst i både singel och dubbel i 18-års klassen. I dubbel tillsammans med Lisa Zaar från KLTK.
Kul för Caijsa att redan som 17-åring kunna vinna 18-års titlarna på hemmaplan. Det gör det lite lättare med planeringen inför 2019.

No Comments

Post A Comment