WAI Tennis i social media
Webbutveckling av Websoluto AB

Bästa tävlingsformen

Bästa tävlingsformen

Snart är det dags för Svenska Juniortourens Mastersslutspel. De 8 spelare i respektive klass som samlat flest poäng i de största juniortävlingarna under året gör upp om titeln hos Solna TK mellan 2-4 oktober. Klasserna är Pojkar 12, Flickor 12, Pojkar 14 och Flickor 14. Spelarna delas upp i två grupper där de två första i respektive grupp går till semifinal.

 

Precis som i riksfinalen i SEB Next Generation blir det placeringsmatcher som gör att spelarna får bra träningsmatcher under hela turneringen. Gruppspelsmatcherna spelas med matchtiebreak vilket gör att det blir något chansartad i början av helgen. Denna typ av turneringsform är den absolut bästa för våra främsta yngre juniorer. Under tre intensiva dagar får spelarna riktigt bra matcher mot de allra bästa nationella spelarna.

 

WAI Tennis har 2 spelare på plats i Stockholm när Masters drar igång. Emma Shasteen från Lerum TK i FS12 och Ullevi TK’s Caijsa Hennemann i FS14. Bägge tjejerna har stora möjligheter att spela till sig topplaceringar, men ett par andra tjejer i klasserna får ses som större favoriter till slutsegern. I FS12 får IS Götas Louice Wikander anses vara den som har störst chans till slutsegern. Skrällvarning för Julia Lövqvist från Upsala TK. Maria Petrovic från Farsta TK är stor favorit i 14-års klassen trots ett år ung, efter att Fair Plays och sverigeettan Victoria Carlsten varit skada en längre tid. Utropstecken för Ullevi TK’s nya spelare Asia Chaabi som flyttat ner till framsidan från Hudiksvall, och sett mycket stark ut på träningarna efter grussäsongen.

No Comments

Post A Comment